Administrația Prezidențială a organizat marți, 16 aprilie a.c., la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, workshop-ul Policy briefs on education in Romania – Stakeholder consultation, cu sprijinul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Strengthening the capacity of public authorities of addressing key issues in education and reaching the connected goals set for 2030”, finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul Structural Reform Support Programme 2017-2020.

Cu acest prilej, 50 de reprezentanți ai autorităților publice locale și naționale cu responsabilități în domeniul educației, organizații non-guvernamentale și actori interesați au fost consultați cu privire la cele patru documente de politică publică elaborate de OCDE pentru Administrația Prezidențială, pe subiecte conexe proiectului „România Educată”: cariera didactică, managementul educațional, echitatea și accesul la educație timpurie.

Scopul acestei consultări este de a colecta opiniile actorilor din domeniu pentru îmbunătățirea celor patru documente de politică publică elaborate de OCDE. Acestea completează rezultatele proiectului „România Educată” oferind exemple de bună practică internațională, precum și propuneri de acțiuni concrete care pot sprijini atingerea obiectivelor proiectului.

Puteți vizualiza galeria foto a evenimentului aici.